VOORSTELLEN

Mijn naam is Tanja. Na de geboorte van onze dochter Lieke heb ik het marketing- en communicatiewereldje gedag gezegd om me te gaan verdiepen in andere drijfveren van de mens. En die van kinderen in het bijzonder. In 2006 heb ik mijn 4-jarige opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie/Amsterdam en de opleiding tot kinderyogadocent bij Samsara/Bilthoven afgerond en ben ik mijn eigen praktijk voor kindertherapie begonnen. Door de jaren heen heb ik me - vanwege de leerproblemen van mijn dochter die binnen het onderwijs niet opgelost konden worden en de vele kinderen in de praktijk die gedragsproblemen veroorzaakt door onderwijsproblemen bleken te hebben - gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met leerproblemen.

In 2010 behaalde ik mijn certificering als equine assisted coach aan de Keulseweg, ging mijn jeugddroom in vervulling en kreeg ik mijn eigen Haflinger Maike waar ik ontzettend veel van geleerd heb. Met haar heb ik jarenlang veel kinderen mogen coachen. De afgelopen jaren stonden in het teken van het opzetten van mijn eigen methode ANDERS LEREN MET PAARDEN, een animal assisted education methode voor beelddenkers. Met deze bijscholing voor paardencoaches worden kinderen met leer- en bijbehorende gedragssproblemen op een bijzondere manier begeleid: we leren schoolse lesstof buiten, in beweging en met hulp van paarden. Inmiddels hebben we met een enthousiast docententeam al zo’n tweehonderd coaches in Nederland mogen inspireren zodat we veel kinderen kunnen bereiken. Onze ANDERS LEREN trein rijdt vrolijk verder en naast ANDERS LEREN MET PAARDEN, is nu ook ANDERS LEREN MET HONDEN ontwikkeld en hebben we een initiatief voor thuiszitters, de Buitenklas opgericht. Mijn droom is om zoveel mogelijk kinderen te laten ervaren dat ze wel degelijk kunnen leren met een methode die bij ze past: bewegen, spelen, leren! Zodat ook zij kunnen zeggen: ‘Ik kan het!'

Binnen zijn en stilzitten is ook niet mijn ding dus in mijn vrije tijd ben ik het liefste buiten in beweging: paardrijden, zeilen, tuinieren en lekker met onze hond Jip het bos in.

top